Footbic
Jalkaterä on melkoinen insinöörityön taidonnäyte eikä ole itsestäänselvää, että se jaksaa kantaa meidät elämämme ajan. Jalkaterien virheasennot ja heikkous aiheuttavat monenlaisia vaivoja. Pysyäkseen kunnossa jalkaterä tarvitsee liikettä ja voimaa. Paljain jaloin kävely epätasaisella alustalla on luonnollinen tapa vahvistaa jalkaterän lihaksia. Nyky-yhteiskunnassa ja talvella se ei ole helppoa. Kengät ovat liian kapeita, korkeita tai tukevia ja kävelyalustat ovat liian tasaisia ja kovia - jalkaterämme passivoituvat! Footbic-ohjelmalla pistetään jalkaterä ja koko keho töihin. Footbic sopii kaikenikäisille, myös lapsille. Footbic-harjoittelussa käytetään kahta pientä ja joustavaa Footbic-palloa, joilla aktivoidaan jalkaterän pieniä lihaksia. Footbic TUTUKSI - tuotepaketti sisältää kaksi palloa sekä ohjevihkosen, jossa on yleisimmät Footbic-harjoitteet. Paketin hinta on 38 €. Pakettia voi ostaa yrityksestämme. Rekisteröitynyt Footbic-ohjaaja on Minna Setälä

Varaa yksilöllinen Footbic-ohjaus itsellesi fysioterapian hinnalla tai varaa se joukkueellesi, urheiluseuralle, kaveriporukalle tai vaikka yrityksen työhyvinvointi-päivään omissa tiloissanne hintaan 140€/1 tunti, sis. ALV. Matkakulut sovitaan tapauskohtaisesti.

Kaikkien jalkaterien puolesta!

Terveisin Minna

Varaa aika
Spiraalistabilaatio SPS
Spiraalistabilaatio (Spiral Stabilization) on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Spiraalimaisia lihasketjuja aktivoimalla saadaan kehoon hyvää ryhtiä ja kevyttä ja sulavaa liikettä. Tavoitteena on kehon hallittu, optimaalinen liike, niin kävelyssä kuin urheilusuorituksissakin. Harjoittelussa käytetään menetelmää varten suunniteltuja pitkiä vastuskuminauhoja ja harjoitteet tehdään pääsääntöisesti seisten. Et tarvitse kuin SPS-kuminauhan ja vähän tilaa. Harjoitukset on helppo tehdä missä ja milloin vain: aamulla, työpaikalla tai vaikkapa ulkona lenkin päätteeksi. Kuminauha kulkee näppärästi mukana myös mökillä tai reissussa.

SPS sopii kaikenikäisille ihmisille kunnosta ja liikuntataustasta riippumatta. Harjoittelu toteutetaan fysioterapiaryhmässä tai yksityistunneille, varsinkin jos sinulla on erityistoiveita tai -haasteita. SPS-ohjaajia Haminan Fysioterapiassa ovat fysioterapeutti Minna Setälä ja OMT-fysioterapeutti Sari Johansson.

Ajankohtaista

UUTTA Haminassa!!

Spiraalistabilaatio ja PhysioPilates yhteistunnit torstaisin alk. 19.9.2019 klo 17.00-17.55 Linnoituksen Uimahallin yläsalissa – Hinta 14 €/kerta.

Tunti sisältää puolet Spiraalistabilaatiota ja puolet PhysioPilatesta. Kuminauhat kuuluvat tunnin hintaan. Yhdistelmätunnilla saat molempien menetelmien parhaat puolet.

Kysy lisätietoja ja/tai ilmoittaudu heti minna.setala@gmail.com tai laita tekstari 040 500 7130

Varaa aika
Modern Nordic Walking
"Luulimme, että osaammehan me sauvakävellä, koska muutama lenkki sauvoilla on joskus tullut tehtyä ja onhan sitä hiihdettykin. Mutta emme osanneet!! Kaksi päivää ohjaajakoulutusta siihen tarvittiin. Haluamme jakaa innostuksemme tästä loistavasta lajista. Tule sinäkin opettelemaan tehokkaampi sauvakävelytekniikka, jotta saat kaikki lajin terveysvaikutukset käyttöösi!"

T. Minna ja Sari

Modern Nordic Walking on moderni, uudistettu versio perinteisestä suomalaisesta sauvakävelystä. Modern Nordic Walking -konseptissa sovelletaan uusimpia tutkimustuloksia ja tietoutta ihmisen myofaskiaalisen järjestelmän toiminnasta sekä spiraali- ja vertikaalilihasketjujen merkityksestä liikkeen aikana. Sauvakävely on tuotu tähän päivään!

Modern Nordic Walking Trainer -koulutuksen ovat käyneet Minna Setälä ja Sari Johansson. Koulutus on liikunta- ja hoitoalan ammattilaisille suunnattu kansainvälinen koulutus, joka perehdyttää lajin kolmen peruspilarin: ryhdin/kehonhallinnan, kävelytekniikan ja sauvankäyttötekniikan yhteensovittamiseen monipuolisten, tehokkaiden ja innostavien opetustuokioiden sekä harjoitus- tai terapiajaksojen muodostamiseksi.

Ajankohtaista

Modern Nordic Walking - tekniikkakursseja kolmena perättäisenä torstaina klo 17-18, alkaen syyskuussa. Hinta ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan heti, kun ne ovat selvillä. Kursseista voi tiedustella ja ennakkoon jo ilmoittautua info@haminanfysioterapia.net

Varaa aika
PhysioPilates
Pilates-metodin isä: Joseph Pilates 1883-1967, syntyi Saksassa, muutti Englantiin 1912 itsepuolustusvalmentajaksi ja 1926 Yhdysvaltoihin. Joseph Pilates loi metodinsa New Yorkissa, jossa suurin osa oppilaista oli tanssijoita.

PhysioPilates Suomessa on AINA fysioterapeutin ohjaamaa helpotettua Pilatesta. Siinä 34 Pilateksen klassisen repertuaarin liikettä pyritään tekemään kunkin taitotaso, terveydelliset seikat sekä nykytietämys esim. biomekaniikasta huomioiden.

Pilateksen periaatteet:

1. Hallinta (Control) - Menetelmä perustuu tavoitteeseen hyvästä kehon hallinnasta. Kehon hallintaa on tasapainoinen asento ja liike ja eri kehonosien hallinta suhteessa toisen kehonosan liikkeeseen. Myös liikkeen nopeuden, voiman, suunnan ja ulkoisten tekijöiden aiheuttamien muutosten (esim. liikkumisalustat) hyvä hallinta on mukana Pilateksen periaatteissa.

2. Keskittyminen (Concentration) – Kehon hallinta vaatii keskittymistä. Tarkoituksena on oppia suorittamaan liikkeet mahdollisimman puhtaasti. Jotta tämä onnistuu, täytyy osata kuunnella omaa kehoaan ja tuntemuksiaan. Keskittymisen myötä liikkeiden puhtaus ja kehollisuuden tuntemus paranee.

3. Keskustan käyttö (Centering) – Keskivartalon lihakset aktivoidaan aina ennen liikkeen suorittamista. Syvien vatsalihasten ja pinnallisten vatsalihasten lisäksi käytetään palleaa, joka tulee käyttöön lateraalihengityksessä. Pilates ohjasi työskentelemään aina ”sisältä ulospäin”. Power House tarkoittaa stabiilia liikkeen keskustaa – keskivartaloa

4. Tarkkuus (Precision) – Jokaiseen liikkeeseen ja liikesarjaan keskitytään ja valmistaudutaan huolellisesti. Pilatesliikkeet tehdään mahdollisimman puhtaasti, vahvasti ja virtaavasti. Tarkkuutta tarvitaan liikkeen aloitusasennossa, ajoituksessa, rytmissä ja tekniikassa. Tarkkuuteen päästään hyvän ohjauksen, toistojen ja tuttuuden kautta.

5. Hengitys (Breathing) – Pilateshengitys on ns. lateraalihengitystä, jossa sisäänhengitettäessä keuhkot ja rintakehä laajenee lateraalisuuntaan sivulle. Uloshengityksen aikana tiivistetään vatsaa ja aktivoidaan keskivartalon lihaksia ja tehdään aktiivinen liike. Hengityksen opettelu voi olla vaikeaa ja yleissääntönä voikin pitää, että liike tehdään uloshengityksen aikana ja sisäänhengitettäessä palataan alkuasentoon. ”Kunhan et pidätä hengitystä!”

6. Virtaus (Flowing motion) – Liikkeen virtaus ja rytmi muodostuu hengityksen rytmistä, joka on kaikilla yksilöllinen. Yksittäinen liike tehdään ilman pysähdyksiä virtaavasti hengityksen tahtiin. Normaalisti uloshengitys on huomattavasti pidempi, kuin sisäänhengitys. Liike alkaa alkuasennosta ja päättyy loppuasentoon. Tunnin virtaavuus syntyy, kun liikkeet on opittu, ne ovat puhtaita, tuttuja ja hengitystä ei pidätellä ja liikesarjat voidaan tehdä ilman katkoksia niin, että edellisen liikkeen loppuasento on seuraavan alkuasento. Tämän tavoitteen saavuttamiseen voi mennä jopa vuosia.

Tärkeitä avainasioita:

Lannerangan asento / Rintarangan asento / Hartiarenkaan stabilointi / Pään ja kaularangan asento / Olkanivelen asento / Liikkeiden ankkurit / Voima ja vastavoima / Lihasten yhteistyö / Alaraajojen linjaus

PhysioPilates-harjoittelulla voit saavuttaa:

Hyvän keskivartalon stabiliteetin
Hyvän ryhdin ja pystyasennon hallinnan
Hyvän selkärangan liikkuvuuden
Hyvän tasapainon
Hyvän hengitystekniikan
Hyvän kehontuntemuksen
Hyvän liikkeiden hallinnan
Hyvän kehon ja mielen yhteyden

Mukavaa PhysioPilates-harjoittelua Sinulle!

Ajankohtaista

UUTTA Haminassa!!

Spiraalistabilaatio ja PhysioPilates yhteistunnit torstaisin alk. 19.9.2019 klo 17.00-17.55 Linnoituksen Uimahallin yläsalissa – Hinta 14 €/kerta.

Tunti sisältää puolet Spiraalistabilaatiota ja puolet PhysioPilatesta. Kuminauhat kuuluvat tunnin hintaan. Yhdistelmätunnilla saat molempien menetelmien parhaat puolet.

Kysy lisätietoja ja/tai ilmoittaudu heti minna.setala@gmail.com tai laita tekstari 040 500 7130

Varaa aika

040 3100 540
ma-to 8-18, perjantaisin 8-15.30
info@haminanfysioterapia.net