Footbic
Jalkaterä on melkoinen insinöörityön taidonnäyte eikä ole itsestäänselvää, että se jaksaa kantaa meidät elämämme ajan. Jalkaterien virheasennot ja heikkous aiheuttavat monenlaisia vaivoja. Pysyäkseen kunnossa jalkaterä tarvitsee liikettä ja voimaa. Paljain jaloin kävely epätasaisella alustalla on luonnollinen tapa vahvistaa jalkaterän lihaksia. Nyky-yhteiskunnassa ja talvella se ei ole helppoa. Kengät ovat liian kapeita, korkeita tai tukevia ja kävelyalustat ovat liian tasaisia ja kovia - jalkaterämme passivoituvat! Footbic-ohjelmalla pistetään jalkaterä ja koko keho töihin. Footbic sopii kaikenikäisille, myös lapsille. Footbic-harjoittelussa käytetään kahta pientä ja joustavaa Footbic-palloa, joilla aktivoidaan jalkaterän pieniä lihaksia. Footbic TUTUKSI - tuotepaketti sisältää kaksi palloa sekä ohjevihkosen, jossa on yleisimmät Footbic-harjoitteet. Paketin hinta on 39 €. Pakettia voi ostaa yrityksestämme. Rekisteröitynyt Footbic-ohjaaja on Minna Setälä

Ajankohtaista:
Footbic-tutuksi kurssi torstaina 15.8.2019 klo 17-18 Linnoituksen Uimahallin yläsalissa. Esittelytunnin hinta on 10 € (sis. ALV 10%) ja maksaa voit pankkikortilla tai käteisellä. Ilmoittaudu: info@haminanfysioterapia.net tai laita tekstari 040 3100 541. Footbic-palloja voi lainata tai lunastaa oma tuotepaketti omaksi. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (max. 15 hlö) ja saat varmistuksen osallistumisestasi. Mukaan tarvitset joustavat vaatteet sekä paljaat jalkapohjat!

Varaa aika
Spiraalistabilaatio SPS
Spiraalistabilaatio (Spiral Stabilization) on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin yli 30-vuotisen työn tuloksena kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Spiraalimaisia lihasketjuja aktivoimalla saadaan kehoon hyvää ryhtiä ja kevyttä ja sulavaa liikettä. Tavoitteena on kehon hallittu, optimaalinen liike, niin kävelyssä kuin urheilusuorituksissakin. Harjoittelussa käytetään menetelmää varten suunniteltuja pitkiä vastuskuminauhoja ja harjoitteet tehdään pääsääntöisesti seisten. Et tarvitse kuin SPS-kuminauhan ja vähän tilaa. Harjoitukset on helppo tehdä missä ja milloin vain: aamulla, työpaikalla tai vaikkapa ulkona lenkin päätteeksi. Kuminauha kulkee näppärästi mukana myös mökillä tai reissussa. SPS sopii kaikenikäisille ihmisille kunnosta ja liikuntataustasta riippumatta. Harjoittelu kannattaa aloittaa joko yksityistunnilla tai kurssilla varsinkin, jos sinulla on erityistoiveita tai -haasteita. SPS-ohjaajia Haminan Fysioterapiassa ovat fysioterapeutti Minna Setälä ja OMT-fysioterapeutti Sari Johansson.

Ajankohtaista:
Spiraalistabilaatio-PhysioPilates-yhteistunnit torstaisin Linnoituksen Uimahallin yläsalissa klo 17-18 - alkaa syyskuussa 2019. Hinta ja tarkempi aloitusajankohta ilmoitetaan heti niiden varmistuttua. Tunti sisältää puolet spiraalistabilaatiota ja puolet PhysioPilatesta. Molempien menetelmien parhaat puolet samalla tunnilla!

Varaa aika
Modern Nordic Walking
"Luulimme, että osaammehan me sauvakävellä, koska muutama lenkki sauvoilla on joskus tullut tehtyä, mutta emme osanneet!! Olimme kuitenkin nopeita oppimaan ja kaksi päivää koulutusta siihen tarvittiin. Jotta kaikki sauvakävelyn terveysvaikutukset saa käyttöön, kannattaa satsata tekniikkaan. Sauvakävely on aivan loistava liikuntalaji !"
T. Minna ja Sari

Modern Nordic Walking on moderni, uudistettu versio perinteisestä suomalaisesta sauvakävelystä. Modern Nordic Walking -konseptissa sovelletaan uusimpia tutkimustuloksia ja tietoutta ihmisen myofaskiaalisen järjestelmän toiminnasta sekä spiraali- ja vertikaalilihasketjujen merkityksestä liikkeen aikana. Sauvakävely on tuotu tähän päivään! Modern Nordic Walking Trainer -koulutuksen ovat käyneet Minna Setälä ja Sari Johansson. Koulutus on liikunta- ja hoitoalan ammattilaisille suunnattu kansainvälinen koulutus, joka perehdyttää lajin kolmen peruspilarin: ryhdin/kehonhallinnan, kävelytekniikan ja sauvankäyttötekniikan yhteensovittamiseen monipuolisten, tehokkaiden ja innostavien opetustuokioiden sekä harjoitus- tai terapiajaksojen muodostamiseksi.

Ajankohtaista:
Modern Nordic Walking - tekniikkakursseja kolmena perättäisenä torstaina klo 17-18, alkaen syyskuussa. Hinta ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan heti, kun ne ovat selvillä. Kursseista voi tiedustella jo ennakkoon ja ilmoittautua info@haminanfysioterapia.net

Varaa aika
PhysioPilates
Pilates-metodin isä: Joseph Pilates 1883-1967, syntyi Saksassa, muutti Englantiin 1912 itsepuolustusvalmentajaksi ja 1926 Yhdysvaltoihin. Joseph Pilates loi metodinsa New Yorkissa, jossa suurin osa oppilaista oli tanssijoita. Vasta J. Pilateksen kuoltua menetelmä alkoi kehittyä sen siirtyessä New Yorkin studiossa työskenteleville muille ohjaajille, jotka kehittivät metodia omilla tavoillaan ja Pilates-menetelmä sai uusia suuntauksia: - Tanssisuuntautunut Pilates, jossa on täydelliset liikkeet ja vaativa taso. - Kuntoutussuuntautunut Pilates sai alkunsa San Fransiscon sairaalassa 1980-luvulla, jossa sitä käytettiin kroonisten selkäongelmien hoitoon. Tässä pilateksessa tehdään helpotettuja klassisen repertuaarin liikkeitä. Suomessa kehitetty Physio Pilates pohjautuu tähän ideologiaan. - Kuntoiluun suuntautunut Fitness- ja Health-Pilates, jossa pilatesta käytetään mm. eri urheilulajien oheisharjoitteluna. Nykyisin Pilatesta opetetaan kaikkialla maailmassa ja se on vakiinnuttanut asemansa myös Suomessa. Nykytutkimus on luonut kuitenkin tarpeen täsmentää metodia. PhysioPilates Suomessa on AINA fysioterapeutin ohjaamaa helpotettua Pilatesta. Siinä 34 Pilateksen klassisen repertuaarin liikettä pyritään tekemään kunkin taitotaso, terveydelliset seikat sekä nykytietämys esim. biomekaniikasta huomioiden.

Pilateksen periaatteet:

Hallinta (Control) - Menetelmä perustuu tavoitteeseen hyvästä kehon hallinnasta. Kehon hallintaa on tasapainoinen asento ja liike ja eri kehonosien hallinta suhteessa toisen kehonosan liikkeeseen. Myös liikkeen nopeuden, voiman, suunnan ja ulkoisten tekijöiden aiheuttamien muutosten (esim. liikkumisalustat) hyvä hallinta on mukana Pilateksen periaatteissa.

Keskittyminen (Concentration) – Kehon hallinta vaatii keskittymistä. Tarkoituksena on oppia suorittamaan liikkeet mahdollisimman puhtaasti. Jotta tämä onnistuu, täytyy osata kuunnella omaa kehoaan ja tuntemuksiaan. Keskittymisen myötä liikkeiden puhtaus ja kehollisuuden tuntemus paranee. Keskittymistä auttaa rauha ja hiljaisuus tunnilla.

Keskustan käyttö (Centering) – Keskivartalon lihakset aktivoidaan aina ennen liikkeen suorittamista. Syvien vatsalihasten ja pinnallisten vatsalihasten lisäksi käytetään palleaa, joka tulee käyttöön lateraalihengityksessä. Pilates ohjasi työskentelemään aina ”sisältä ulospäin”. Power House tarkoittaa stabiilia liikkeen keskustaa – keskivartaloa.

Tarkkuus (Precision) – Jokaiseen liikkeeseen ja liikesarjaan keskitytään ja valmistaudutaan huolellisesti. Pilatesliikkeet tehdään mahdollisimman puhtaasti, vahvasti ja virtaavasti. Tarkkuutta tarvitaan liikkeen aloitusasennossa, ajoituksessa, rytmissä ja tekniikassa. Tarkkuuteen päästään hyvän ohjauksen, toistojen ja tuttuuden kautta.

Hengitys (Breathing) – Pilateshengitys on ns. lateraalihengitystä, jossa sisäänhengitettäessä keuhkot ja rintakehä laajenee lateraalisuuntaan sivulle. Uloshengityksen aikana tiivistetään vatsaa ja aktivoidaan keskivartalon lihaksia ja tehdään aktiivinen liike. Hengityksen opettelu voi olla vaikeaa ja yleissääntönä voikin pitää, että liike tehdään uloshengityksen aikana ja sisäänhengitettäessä palataan alkuasentoon. ”Kunhan et pidätä hengitystä!”

Virtaus (Flowing motion) – Liikkeen virtaus ja rytmi muodostuu hengityksen rytmistä, joka on kaikilla yksilöllinen. Yksittäinen liike tehdään ilman pysähdyksiä virtaavasti hengityksen tahtiin. Normaalisti uloshengitys on huomattavasti pidempi, kuin sisäänhengitys. Liike alkaa alkuasennosta ja päättyy loppuasentoon. Tunnin virtaavuus syntyy, kun liikkeet on opittu, ne ovat puhtaita, tuttuja ja hengitystä ei pidätellä ja liikesarjat voidaan tehdä ilman katkoksia niin, että edellisen liikkeen loppuasento on seuraavan alkuasento. Tämän tavoitteen saavuttamiseen voi mennä jopa vuosia.

Tärkeitä avainasioita: Lannerangan asento / Rintarangan asento / Hartiarenkaan stabilointi / Pään ja kaularangan asento / Olkanivelen asento / Liikkeiden ankkurit / Voima ja vastavoima / Lihasten yheistyö / Alaraajojen linjaus

PhysioPilates-harjoittelulla voit saavuttaa:
Hyvän keskivartalon stabiliteetin
Hyvän ryhdin ja pystyasennon hallinnan
Hyvän selkärangan liikkuvuuden
Hyvän tasapainon
Hyvän hengitystekniikan
Hyvän kehontuntemuksen
Hyvän liikkeiden hallinnan
Hyvän kehon ja mielen yhteyden

Mukavaa PhysioPilates-harjoittelua Sinulle!

Varaa aika

040 3100 540
ma-to 8-18, perjantaisin 8-15.30
info@haminanfysioterapia.net