HARJOITTELUTERAPIA

KINETIC CONTROL

Kinetic Control ajatusmaailmassa kivuliaan liikkeen ja liikkumisen syynä biomekaanisesti ajateltuna on liikemallivaihtoehtojen vähyys (loss of movement choice). Aiemmin terminä oli hallitsematon, kontrolloimaton liike. Voidaan ajatella, että kaikki liike on periaatteessa normaalia ja terveellistä, mutta jos liikkeiden ja liikkumisen monimuotoisuus kapenee eli jos liikutaan aina vain samalla tavalla, saattaa siitä seurata ongelmia, kipuja, jumeja ja kiristyksiä. Kliinisen tutkimisen perusteella pyritään löytämään alueet, jotka liittyvät asiakkaan kuvaamaan oireeseen, aktiviteettirajoitteisiin ja toiminnan haittaan. Jos oireet tulevat esiin vain rankemmissa toiminnoissa, niin ohjeet ja hoito on enemmän voimaharjoittelun puolella, joskin liikehallinta huomioiden. Kinetic Control systeemi on luotu arjen kevyellä kuomituksella tapahtuvan kivuliaan liikkeen ja liikkumisen kuntouttamiseen. Kinetic Control-systeemissä tehdään liikehallintatestit ja – harjoitteet, sekä testit ja harjoitteet syville lihaksille sekä isommille pinnallisille stabiloiville ja mobilisoiville lihaksille. Kinetic Control-harjoitteisiin kuuluu sekä voimaharjoitteita että kevyempiä liikehallinnan harjoitteita.

Lue lisää Kinetic Controlista tästä.

THE PERFORMANCE MATRIX - Optimise Your Movement Health and Performance

Performance Matrix on aktiiviliikkujan ja urheilijan kansainvälinen, kliininen riskianalyysitestaus ja progresiivinen harjoitusohjelma. Se arvioi tieteelliseen näyttöön tähtääviä spesifejä asennon ja liikkeen analyysejä low load- ja high load-kuormituksilla. Yksilöllinen ja progressiivinen harjoitusohjelma pohjautuu aina Movement Specialistin tekemään liikekontrollin häiriöiden testaamiseen ja harjoittelun kautta motorisen kontrollin ja suorituskyvyn parantamiseen.

Jopa kivuttomalla urheilijalla voi olla kohonnut riski vammautumiseen tai ylirasitusvammoihin, jos hänellä on liikekontrollin häiriöitä.

LOW TRESHOLD (matalakuormitteinen toiminto) riskien ennakointi / ongelmien tunnistaminen:
-vammat vähäpätöisen tuntuisessa suorituksessa / – vammat, jotka liittyvät kevyeen toistosuoritukseen tai staattisiin asentoihin / toistuvat vammat

HIGH TRESHOLD (korkeakuormitteinen toiminto) riskien ennakointi / ongelmien tunnistaminen:
– vamman jälkeinen kunnon huonontuminen / “ylikunto” / – harjoittelun vähäisyys uudelleenvammautumisen pelossa / – yksipuolinen, epätarkka harjoittelu tiedon ja specifin harjoitusohjelman puuttuessa / – toistuvat kipuperiodit tai jatkuva kipu harjoittelun aikana tai sen jälkeen

The Performance Matrix on tulevaisuuden työkalu, joka auttaa sinua:
– tunnistamaan ja korjaamaan “heikot lenkkisi” – suunnittelemaan monipuolisemman ja systemaattisemman harjoitusohjelman

Matrix Movement Specialist Haminan Fysioterapiassa on OMT-fysioterapeutti Sari Johansson.
Kinetic Control-testejä tekee Sari Johansson ja fysioterapeutti Minna Setälä.